Banda Municipal

LIRA PAÜLSENSE 1913

 

Cap al 1910, un grup de veïns , interessats a crear una banda de música , van acordar amb Isidre Alcón, en aquell moment veí del Pinell de Brai, muntar un bar per fer-hi música en viu a Paüls. Allí, va nàixer el 1911, La Lira Paulsense, formada per disset músics, dirigits per Isidre Alcón. Des de llavors, la tradició ha tingut la seva continuïtat fins als nostres dies. Als anys vint se la coneixia també com la Lira

 

LIRA PAÜLSENSE 1960

 

Pere i Domingo Alcón, fills de l’anterior director, van continuar al cap davant de la banda, fins el 1954. El 1965 la va prolongar Alberto Jaques García. El van substituir entre el 1965 i el 1968 el músic Enrique Faceries i, poc després Joan Lluís Gabriel Brú. Uns anys després, La Lira Paülsenca es va desfer, a causa de l’edat avançada del músics. I no serà fins el 1974, quan Joan Lluís Gabriel Brú va reprendre la tradició, ensenyant música a un grup de joves. El 1981 la Banda de Música, Joventut Paülsenca, va fer la seva primera actuació

 

BANDA JOVENTUT PAÜLSENCA 1981

 

A l’any 1997 i a petició del consistori municipal, paral·lelament a la Banda de Música, és creà l’escola Municipal de Música de Paüls.

Però sens dubte, un del dies més assenyalats, en la història de la Banda de Paüls, va ser el 26 de desembre de 2005, ja que tots el músics del poble es van reunir, per retre un més que merescut homenatge a tots el paülsencs i paülsenques, que havien format part de Banda, al llarg de la seva història. Aquest acte, també va servir per presentar en societat la nova Banda Municipal de Música de Paüls, la qual va oferir un concert al Casal Municipal. Actualment la Banda Municipal de Música de Paüls està formada per 43 músics, essent el seu Mestre-Director en Roc Lluís Mulet.

 

Seguint en aquesta progressió La Banda Municipal de Música de Paüls va constituir-se en societat Musical durant el 2007, any en el que també, la nostra Banda Municipal de Música va entrar a formar part de la FCSM (federació catalana de societats musicals). Al 2009, La Banda va tenir l'ocasió d'oferir un concert a l'altar major de la Catedral de Barcelona. 

Menu

Menú principal