Festa de la Cirera

La festa de la cirera de Paüls es celebra el primer cap de setmana de juny. Els costeruts i encantadors carrers del poble s'omplen de parades on es poden tastar i comprar diverses varietats d'aquest fruit. No obstant això, tal i com passa amb totes aquelles fruites de conservació fràgil i curta, o te les menges acabades de collir, o per poder conservar-les s'han de fer productes derivats, com per exemple, melmelades, confitures, postres o alcohols. Tanmateix, durant la festa es fan mostres d'oficis artesanals, concerts de música i les ballades de la jota de Paüls.

Una de les coses que fa que el seu sabor sigui tant bo i únic, és la cura que tenen els pagesos amb el producte, ja que intenten minimitzar els tractaments químics, apostant per adobs naturals.

Per poder gaudir bé de la festa, es recomana deixar el cotxe a la part baixa del municipi i enfilar pels carrerons irregulars i costeruts que porten fins dalt de tot de la vila. Un cop allí, es troben les restes del castell medieval i l'església de Santa Maria, els quals ofereixen unes vistes espectaculars de la muntanya de Montsagre, el perfil de la serra de Cardó i el serrat de la Tossa

Menu

Menú principal