Estels del Sud

La ruta Estels del Sud és una ruta circular de cinc etapes, d'aproximadament uns 99,2 km, està considerada un dels trekkings més bonics d'Europa. És una travessa que es pot realitzar durant tot l'any. Aquesta ruta té lloc al Parc Natural dels Ports, un gran massís de materials calcaris, els quals determinen un relleu abrupte. El massís està trencat per diverses falles amb importants encavalcaments, formant així un preciós sistema càrstic, amb abundants coves, gorges, avencs i forats. Respecte a les espècies animals, es pot veure, amb certa facilitat, la cabra salvatge.

 

És un recorregut a peu, la qual es pot fer en modalitat de travessa o de cursa. El recorregut va entre els 280 i els 1.250 metres d'altitud. Pràcticament, la ruta va per camins i pistes de muntanya. La travessa està indicada com a dificultat mitjana. Durant l'itinerari es poden descobrir llocs d'una gran bellesa, com per exemple, el Toll del Vidre, Les Valls, els Estrets d'Arnes, les Roques de Benet, la Cova del Vidre, les Casetes Velles, el barranc de la Coscollosa...

 

Els allotjaments per dormir entre estapes són refugis de muntanya, però també urbans. Aquestes instal·lacions compten amb els serveis de restauració i estada, menjadors i dormitoris comunitaris.

Menu

Menú principal